inthierennu

Psychomotorische therapie

PMT: leren door ervaren

PMT biedt de mogelijkheid je bewust te worden van patronen en mechanismen die tot klachten geleid hebben. Er komt ruimte om te oefenen met nieuw gedrag en voor het opdoen van nieuwe ervaringen.


"Door PMT heb ik ontdekt dat mijn lijf figuurlijk vleugels heeft waarmee ik (zelf) kan vliegen. Het begin van een nieuwe reis...."


Wat kun je bij mij zoal leren?

- In beweging komen bij bv. depressieve klachten.
- Beter leren opmerken en herkennen van je eigen lichaamssignalen.
- Aanleren van een betere energieverdeling en verbeteren van je lichamelijke conditie.
- Leren ontspannen.
- Omgaan met emoties als angst, paniek, boosheid en verdriet.
- Vertrouwen krijgen in je eigen lichaam en je vrijer durven bewegen.
- Ervaren van je eigen kracht en grenzen aangeven.

Hoe gaan we aan de slag?

Afhankelijk van de klacht stel ik een oefening voor. Dit gaat altijd in overleg. Je doet bij mij nooit iets tegen je zin. Tijdens de oefening heb ik aandacht voor je lichaam, je spierspanning, je ademhaling. Je lichaam is als het ware een wegwijzer die je vertelt wat er in een bepaalde situatie met je gebeurt. Mogelijk heb je je ergens aan geïrriteerd, vond je iets spannend of juist fijn. Na de oefening hebben we het daar over. Je leert hierdoor zelf contact te maken met de signalen van je lichaam, deze op te merken en je leert er naar te luisteren.
"PMT bij Christa = serieus met humor problemen onderzoeken en in beweging brengen. "Running Therapy

Het is wetenschappelijk aangetoond dat hardlopen stemmingsklachten kan verminderen. Dit komt doordat er een stofje in je hersenen (serotonine) wordt aangemaakt waardoor je stemming verbetert. Dit is de reden dat er door psychiaters regelmatig wordt geadviseerd om te gaan hardlopen. Een psychomotorisch therapeut kan dit begeleiden, het wordt ‘running therapy’genoemd.

tarief: €58,- per uur

Voor mensen met een minimum inkomen geldt een aangepast tarief

© Peter Berg & www.mijn-eigen-website.nl (design)