inthierennu

Mindfulness

Voor wie?

Voor mensen met stressklachten, angst, negatief denken, piekeren, somberheid en lichamelijke pijn.

Wat is mindfulness?

Bij mindfulness leer je je aandacht doelbewust te richten op je ervaring van dit moment, zonder hierover te oordelen. Naarmate je meer oefent in mindfulness zul je merken dat je vervelende gevoelens en gedachten sneller herkent en beter in staat bent om de automatische reacties hierop te stoppen. Zo voorkom je dat deze reacties leiden tot grotere angst en/of spanning.

Kan iedereen het leren?

Mindfulness is niet moeilijk. Dat wil niet zeggen dat je er niets voor hoeft te doen. Zoals alles in het leven moet je je ook dit eigen maken door te oefenen. Net zoals fietsen en zwemmen. Dat leer je ook niet door erover te lezen. Tijdens de cursus maak je daarom zes dagen per week bij voorkeur 30 tot 45 minuten vrij om oefeningen te doen.

Deelnemers over de training:                                

"Een doe-het-zelf-cursus pur sang, en al het "gereedschap" heb je altijd bij je!"(cursist 2012)

"Goed zorgen voor jezelf is de basis voor alle liefde die je aan de ander kunt geven-en in die zoektocht neemt Christa je op een rustige en toegankelijke wijze mee." (cursist 2016)

"Sinds lange tijd kan ik weer naar muziek luisteren zonder iets anders te doen en er daardoor veel meer van genieten." (cursist 2013)

"Ik pieker minder." (cursist 2013)

"Christa benadert de deelnemers met respect en stelt ze al gauw op hun gemak." (cursist 2014)

"Op een hele prettige en ongedwongen manier heb ik kennisgemaakt met Mindfulness. Er werd geen druk gelegd op het "huiswerk" wat ik erg fijn vond. We hebben onder meer gewerkt aan bewustwording (van patronen), mild zijn naar jezelf en aandacht hebben voor je lichaam en daarmee leven in het "hier en nu". Ik vond de kleine groep zeker een meerwaarde en kan iedereen deze cursus aanbevelen, het is een kadootje voor jezelf!
Christa, hartelijk bedankt!" (cursist 2014)

"Door middel van oefeningen heb ik mezelf beter in het hier en nu kunnen plaatsen. Ik kan deze cursus aan een ieder aanraden!"(cursist 2016)

"Inspirerend, goede handvatten om mee verder te kunnen" (cursist 2017)

"Nooit gedacht dat deze nuchtere Rotterdammer iets aan deze cursus zou hebben. Nou ik had het goed mis. Ik heb deze cursus als een rustpunt ervaren, heel veel tools gekregen en inmiddels toegepast! Ik zou deze cursus aanraden aan iedereen!" (cursist 2017)

"Interessante en leerzame training met veel tips en oefeningen. Fijne combinatie van praktijk en theorie. Erg prettige en ontspannen sfeer. Christa is een fijne lerares!" (cursist 2017)

Individuele mindfulness:

Mindfulness kan zowel in een groep als individueel worden gegeven.
Het tarief van individuele mindfulness bedraagt 75,- per uur

Informatie groepstraining:

De MBSR training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. De groep bestaat uit 4 tot 8 deelnemers. Van tevoren is er een intakegesprek.
Kosten: 330,- inclusief cursusmap en geluidsbestanden.

Te verwachten trainingen:© Peter Berg & www.mijn-eigen-website.nl (design)